„Nutella” dla alergika

Czyli krem prawie czekoladowy 馃檪 Do przek艂adania kanapek, smarowania nale艣nik贸w lub jako dodatek do budyniu jaglanego. No fajny jest, c贸偶 wi臋cej rzec 馃槈

 

Sk艂adniki:

  • 1 bardzo dojrza艂y banan*
  • 1 bardzo dojrza艂e awokado*
  • 4 艂y偶ki karobu w proszku
  • 1 艂y偶ka syropu daktylowego

 

Owoce obieram, zgrubnie kroj臋 i wrzucam do miski. Dodaj臋 karob i syrop daktylowy. Wszystko razem blenduj臋 na g艂adk膮 mas臋. Przek艂adam do s艂oiczka i przechowuj臋 w lod贸wce.

*Owoce musz膮 by膰 naprawd臋 mocno dojrza艂e! Tylko wtedy krem wyjdzie smaczny i b臋dzie mia艂 odpowiedni膮 konsystencj臋.

 

Dodaj komentarz

Tw贸j adres email nie zostanie opublikowany. Pola, kt贸rych wype艂nienie jest wymagane, s膮 oznaczone symbolem *